Covid-19 maakt het Piroska niet makkelijk

Piroska leeft voor een groot deel zelfvoorzienend in een klein dorpje in het zuidwesten van Hongarije. Groenten, kruiden en fruit komt uit de biologische moestuin, noten, paddenstoelen, kruiden en fruit uit de omringende bossen en velden. Voor de dierlijke eiwitten zijn er kippen en eenden voor eieren en vlees en geiten voor melk waarvan kaas gemaakt wordt en ook voor het vlees.

Volledig zelfvoorzienend leven lukt niet, voor zaken als internet en elektra maar ook voor hooi, stro en maïs is geld nodig omdat te kunnen kopen. Het zelf opwekken van elektra is niet mogelijk vanwege de te hoge investering en er voor hooi, stro en maïs onvoldoende grond om zelf te kunnen verbouwen. Ook Piroska ontkomt niet aan het betalen van ziektekostenpremie.

Door het geven van workshops en klussen uit te voeren voor anderen kon altijd voldoende geld bijeen gesprokkeld worden om aan de financiële verplichtingen te voldoen, sinds maart 2020 is het grootste deel van de inkomsten helaas weggevallen door de coronamaatregelen.

Je helpt Piroska dus enorm als je de biologische zaden in deze shop bestelt, onder het kopje "Dieren Helpen" kun je hooi, stro, maïs en honden- en kattenbrokken bestellen voor de dieren van Piroska, je krijgt deze producten dus niet geleverd maar je doneert het aan de dieren.

HEEL VEEL DANK VOOR JE BESTELLING